Babor

Babor

BABOR is een internationaal toonaangevend merk van de professionele cosmetica en tot vandaag de dag een familiebedrijf. Aan het hoofd van de onderneming staat de familie van de derde generatie als eigenaar.

Om aan de hoogste eisen van zijn klanten te voldoen, vertrouwt BABOR op meer dan 60 jaar huidverzorgingsexpertise made in Germany: de gehele afdeling onderzoek, ontwikkeling en productie vindt uitsluitend plaats in het hoofdkwartier in Aken. Daarom is elk product van het idee tot en met het kant-en-klare potje een kwaliteitsbelofte die staat voor wetenschap, precisie en werking.

De onderneming

De geschiedenis van BABOR begon in 1956. Wat tegenwoordig als moderne brand het hart van iedereen verovert die meer van zijn huidverzorging verwacht, is als gewaagde visie van een wetenschapper begonnen. In een keuken in Keulen.

BABOR werd opgericht door de chemicus Dr. Michael Babor. Hij ontwikkelde de HY-ÖL die de huid met natuurlijke oliën reinigt, en legde de basis voor talrijke bekroonde verzorgingsinnovaties. De farmaceut Dr. Leo Vossen ontwierp de beauty start-up en haalde het bedrijf naar Aken. De ondernemingsfamilie Vossen maakte van het idee van de wetenschapper een wereldwijd merk.

Tot op de dag van vandaag is het bedrijf in familiebezit en maakt degelijk wetenschappelijk onderzoek deel uit van het BABOR DNA. Icoon in het BABOR assortiment is de ampul. Elke filigraan glazen ampul bevat precies de perfecte dosis aan werkstoffen, zodat al 2 milliliter een direct zichtbaar effect heeft.